Apparatuur

De Luisterkiosk is een internetdienst die werkt met de meeste moderne pc’s en Mac’s. Boekwinkels en bibliotheken moeten zelf voor de hardware zorgen. Noodzakelijke vereisten zijn een internetaansluiting, de Google Chrome webbrowser (of een iPad) en een luidspreker of koptelefoon. Een aanraakscherm is aanbevolen maar niet noodzakelijk.

Boekwinkels en bibliotheken kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een iPad of ‘alles in één’-pc (All In One, AIO) met ingebouwde touchscreen, geluid en WLAN.

In het kort:

  1. Technisch gezien is de Luisterkiosk een afgeschermde website die per boekhandel gepersonaliseerd wordt. Toegang tot deze website is gratis voor elke boekhandel die luisterboeken verkoopt.
  2. De Luisterkiosk vereist een (touchscreen) pc (of Mac) met internetaansluiting en moet geluid kunnen afspelen. Meer eisen zijn er niet.
  3. Om de Luisterkiosk optimaal te gebruiken is een touchscreen-pc nodig, maar een gewone pc met muis werkt ook. Zelfs een iPad kan gebruikt worden.
  4. Kies je voor een iPad , dan is elk model bruikbaar. Zorg wel voor een antidiefstalhouder. Het scherm van een iPad is vrij klein (10 inch) maar goed bruikbaar. Prijzen vanaf ca € 400 excl btw
  5. Wil je een groter scherm, dan is een goede en goedkope ‘alles in één’-touchscreen pc een goede oplossing. Deze zijn te koop vanaf ca € 600. Bekende merken als Acer, HP, MSI en Packard Bell leveren dergelijke all-in-one pc’s. De schermgrootte varieert van 19 inch tot 24 inch. Een aantal merken, waaronder MSI, levert ook een ophangbeugel
  6. Welke hardware het ook betreft: de boekhandel moet deze zelf ergens kopen, bv bij een internetshop als Informatique, Makro, Mediamarkt, Staples Office Centre of bij de lokale computershop.
  7. De boekhandel of bibliotheek moet zich aanmelden op http://info.luisterkiosk.nl (keuze ‘Aanvragen’) en krijgt dan de toegangscodes. Ook worden ze als participerende boekhandels vermeld op http://info.luisterkiosk.nl (keuze ‘Waar’)
  8. Luisterhuis levert dus *geen* hardware en zorgt niet voor de bestelling, maar zorgt wel voor de online dienst en het geactualiseerd houden.

De volgende merken / modellen voldoen aan de juiste specificaties (*)

(*) Luisterhuis, de exploitant van de Luisterkiosk-dienst, levert zelf geen hardware. Luisterhuis is niet verantwoordelijk voor de genoemde apparatuur, maar adviseert slechts enkele modellen waarmee ervaring is opgedaan. De kans bestaat dat deze modellen inmiddels zijn opgevolgd door nieuwe of verbeterde versies.

Boekhandel of bibliotheek moet de aanschaf en installatie van de hardware zelf regelen. Op aanvraag en tegen vergoeding kan Luisterhuis wel assisteren met de installatie.